شنبه ۹ آذر ۱۳۸۷ - ۱۲:۱۶
۰ نفر

فائزه ورشوچی: ضرب‌المثل معروفی می‌گوید: «در مورد کتاب از روی جلدش قضاوت نکن.»

 اما خیلی از ما، افراد را ظرف مدت چند ثانیه از اولین برخورد ارزیابی می‌کنیم. حتی اگر این برخورد در حد نگاهی گذرا باشد، یکدیگر را می‌سنجیم. عقاید خود در باره اطرافیانمان را در مدت زمانی کوتاه از برخوردهای جدید شکل می‌دهیم.

توجه کردن به لباس‌ها، تزئینات، اخلاقیات، فرم بدن، نوع آرایش و... در اکثر موارد  در گپ‌های روزانه با دوستانمان تمام جوانب شخصیتی و ظاهری انسان‌های اطرافمان را زیر و رو می‌کنیم. حتی  اگر با بعضی افراد  به‌طور اتفاقی آشنا شویم یا حتی دیگر آنها را نبینیم باز هم تاثیر اولین برخورد  در ذهن و خاطر ما نقش می‌بندد.

همه می دانیم که  به‌وجودآوردن برخوردی جذاب در اولین ملاقات تاثیر خوبی در رابطه شخصی یا کاری خواهد داشت. هنگامی که تاثیر اولین برخورد در ذهن فردی نقش می‌بندد، معمولا تغییر آن، کاری بسیار دشوار است. ممکن است در این ملاقات حتی یک کلمه هم با هم صحبت نکنیم ولی پس از چند ثانیه مخاطب ما قضاوت‌هایی در مورد ما خواهد کرد که با صحبت کردن نمی‌توان آنها را تغییر داد.

نکته تعجب آور این است که، تحقیقات نشان داده مغز ما در زمانی کمتر از 10‌ثانیه بعد از ملاقات شخص جدید تفکرات خود را در مورد فرد ملاقات‌کننده شکل می‌دهد، بدون اینکه حتی طرف مقابل سلام کرده باشد.

اما هرگز نباید فکر کنیم ملاقات با یک فرد جدید کاری سخت و امتحانی بزرگ است. با استفاده از روش‌هایی ساده می‌توانیم در اولین برخورد اثر خوبی روی شخص مقابل بگذاریم.

 لبخند زدن:  در اولین لحظه دیدار هیچ‌چیز تاثیر گذارتر از یک لبخند نیست. متبسم بودن باعث می‌شود که همیشه شاد و خوشحال به‌نظر بیاییم. بزرگی می‌گوید: «لبخند و تبسم قدرتمندترین صلاح است. تو حتی می‌توانی یخ را با تبسم بشکنی.»

‌ ارتباط چشمی: چشم‌ها پنجره‌هایی به سوی احساسات انسان‌ها هستند. چشم‌ها اسرار زیادی را درباره افراد بیان می‌کنند. مهم‌ترین مورد هنگام محاوره حفظ کردن ارتباط چشمی است. این کار نشان می‌دهد که به صحبت‌های طرف مقابل توجه داریم.

زیبا و مرتب به‌نظر رسیدن : نکته دیگر در اولین برخورد، توجه به سر و وضعمان است؛ اینکه به ظاهرمان اهمیت دهیم. قبل از یک ملاقات مهم یا پیشامد اجتماعی حداقل باید لباس‌های خود را از پیش انتخاب کنیم.

اگر این کار را برای آخرین لحظات نگه داریم گیج و عصبانی خواهیم شد. اگر پوشش و ظاهری نامرتب داشته باشیم احساس خوبی نخواهیم داشت و اعتماد به نفس ما کم خواهد شد.

 احوالپرسی و خوشامدگویی: ‌وقتی با فردی احوالپرسی می‌کنیم سعی کنیم این کار را از صمیم قلب انجام دهیم و مانند اشخاصی نباشیم که در برخورد اولیه احوالپرسی می‌کنند ولی جواب طرف مقابل برای آنها اهمیتی ندارد. در فرهنگ‌های مختلف از روش‌های مختلف خوشامدگویی استفاده می‌شود، دست دادن و... .

خوشامد گویی و احوالپرسی باید انرژی مثبتی در مخاطب و حتی در خود ما ایجاد کند و پرانرژی و از صمیم قلب باشد تا صمیمیت بیشتری بین ما و طرف مقابلمان ایجاد شود، حال این خوشامد گویی به هر طریقی که می‌خواهد باشد.

 گفت‌وگو :  گفت‌وگو مانند خیابانی دوطرفه است که در آن گوش دادن به اندازه صحبت کردن اهمیت دارد. در یک ملاقات به سخنان طرف مقابل با علاقه و دقت گوش دهیم، همانطور که دوست داریم دیگران به سخنان ما اهمیت داده و گوش دهند. سهیم بودن در گفت‌وگو درست مانند سهیم بودن در سایر امور اجتماعی با دیگر افراد جامعه است. سعی کنیم در اولین ملاقات همیشه راجع به نکات مثبت سخن بگوییم. راستی آیا تا به حال با افرادی برخورد کرده‌اید که در همان اولین دیدار دهان به گلایه از عالم و آدم باز می‌کنند ؟ اولین اثر فکری در ذهن شما در مورد این شخص چه بوده است ؟

هیچ‌گاه در اولین ملاقات اینگونه برخورد نکنیم زیرا باعث منفی نگری در فرد مقابل خواهیم شد.

 زبان: نوع زبان گفتاری نیز یکی دیگر از مواردی است که در هرچه بهتر پیش رفتن یک ملاقات نقش مهمی دارد. با زندگی در جوامعی چند زبانه افراد مختلف با زبان‌های محلی مختلفی را مشاهده می‌کنیم. تا به حال دقت کرده‌اید که اغلب افراد با قرار گرفتن در یک جامعه گروه‌گروه می‌شوند و تمایل به صحبت کردن به زبان (لهجه) محلی خود را پیدا می‌کنند. ولی در یک گروه اجتماعی کاری یا دوستانه این عمل برخوردی بی‌ادبانه محسوب می‌شود.

 اگر در جمعی دوستمان به لهجه محلی مان شروع به صحبت کرد بهترین و درست‌ترین برخورد این است که به او مودبانه تذکر دهیم که بهتر است به زبان معمول در جمع به گفت‌وگوی خود ادامه دهد، چون افراد دیگر گروه، لهجه محلی ما را متوجه نمی‌شوند. توجه و ارزش دادن به این نکات به‌نظر کوچک، باعث می‌شود که اثر این برخورد تا مدت‌های طولانی در ذهن و خاطره دیگر افراد گروه باقی بماند.

 چگونگی صحبت با تلفن همراه: فناوری‌ها و ابزار‌های جدید روی شخصیت ما سایه انداخته است. چه بسا چگونگی استفاده ما از این ابزار بعد وسیعی از شخصیت ما را نشان می‌دهد. در واقع از روزی که تلفن همراه وسیله‌ای جدایی‌ناپذیر در زندگی روزمره ما شده است، زنگ تلفن همراه در یک ملاقات رسمی و یا گردهمایی خصوصی در نحوه شناساندن ما به اطرافیان تاثیرگذار است. صدای زنگ تلفن، صدای ما در حال صحبت کردن با آن و زمان‌هایی که آن را در حالت سکوت قرار می‌دهیم در برخوردها و جلسات ما، چیزی است که از چشم مخاطبان دور نمی‌ماند.

 شاد باشید: اگر ظاهری شاد و آرام داشته باشیم، اطرافیانمان به طرف ما جذب شده و به ایجاد ارتباط با ما علاقه‌مند می‌شوند زیرا ما را پر از عشق به زندگی، سر حال و شاداب می‌یابند که از طریق مکالمه و دوستی با ما این انرژی مثبت به آنها منتقل می‌شود.

کد خبر 69556

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز